Financiële rust voor je medewerkers

Financiële rust bij jouw medewerkers zorgt voor loyale en trouwe medewerekers. Door het treffen van een pensioenregeling bijvoorbeeld. Lees hierover meer op de pagina Werkgever .

Be good and tell it

Een pensioenregeling wordt door werknemers aangegeven als hoog gewaardeerderd. Alleen wie snapt er nog iets van tegenwoordig? Volgens de wet is een van jouw taken als werkgever om uit te leggen aan jouw medewerkers wat de pensioenregeling voor hen betekent. Voor jou als werkgever een hele klus lijkt ons. We kunnen ons voorstellen dat je liever bezig bent met het laten groeien van jouw bedrijf.

Inzicht geeft rust

Toch is het belangrijk om aan jouw medewerkers inzicht te geven over de betekenis van de pensioenregeling in jouw bedrijf. Maar er is meer. Werknemers met financieel inzicht hebben financiële rust. Daardoor maken ze zich minder zorgen over hun toekomst en zullen ze bijvoorbeeld minder kans lopen om ziek te worden.

Hoe kan je jouw mensen financiële rust geven?

Wij hebben jarenlange ervaring met het uitleggen van pensioenregelingen. daar betrekken we niet alleen jouw regeling bij, maar we geven jouw medewerkers ook inzicht in de regelingen die ze wellicht vanuit vorige werkgevers hebben en hun privé situatie. We maken een financiële foto van alle financiële zaken van jouw medewerker. Zo krijgt deze inzicht en overzicht en natuurlijk financiële rust. Zo creeër je loyale en goed presterende medewerkers die samen met jou bouwen aan een winstgevend bedrijf.

Hoe doen we dat dan?

We maken voor de medewerker eerst een financiële foto waarin we de financiële situatie nu en in de toekomst inzichtelijk maken. Daarin betrekken we ook het eventuele inkomen van de partner, elders opgebouwde pensioenrechten en vaste uitgaven die de werknemer heeft. Als de werknemer dat wenst, kunnen we hem/haar ook helpen bij het oplossen van eventuele tekorten in specifieke situaties.

Wie gaat dat betalen?

We willen ons natuurlijk niet gelijk gaan bemoeien met jouw uitgaven. daar ben je als ondernemer uitstekend toe in staat. Maar bedenk eens wat een kleine investering die je kunt financieren vanuit de Werkkostenregeling kan opleveren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om slechts een deel of helemaal niets te vergoeden en het kunnen geven van inzichtelijkheid bij jouw medewerkers al een heel mooie beloning is. Kortom, we begeleiden je ook bij het maken van deze keuze.

Wil je meer weten?

Als je meer wil weten, vul dan onderstaand formulierin. Wij maken dan zo snel mogelijk een afspraak met je en leggen graag uit hoe dit voor jou kan werken.

Ik wil meer weten over de financiële foto voor mijn medewerkers